Over de hortensia

Door zijn uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm staan de hortensia voor gratie, schoonheid en overvloed. De bloem is ook het symbool voor dankbaarheid en oprechte gevoelens.

De hortensia heeft een bijzondere kleureigenschap. Gedurende de groei in de kas verandert de hortensiabloem langzaam van kleur. Van één dezelfde hortensiaplant, komen bloemen in diverse kleurtinten. Zo kunnen wij, gedurende het groeiseizoen van een plant verschillende kleuren bloemen knippen.

Het assortiment van snijhortensia bestaat uit ‘Fresh’ en ‘Classic’ soorten. Onder ‘Fresh’ wordt verstaan de verse kleuren zoals wit, groen, roze, blauw en paars. Als de hortensia doorgekleurd is, noemen we haar ‘Classic’.

 

De hortensia snijbloem is jaarrond verkrijgbaar, maar in de periode mei tot en met november is het aanbod het grootst. De ‘Classics’ zijn met name verkrijgbaar van juni tot en met februari. ‘Classics’ hebben veel mooie tussenkleuren, een langer vaasleven en je kunt ze drogen.

 

Geniet langer van uw snijhortensia’s met deze tips;
Vul een schone vaas met heet water uit de kraan en snijbloemenvoedsel.
Haal het onderste blad van de steel af indien dit in het water hangt.
Snij 1 cm schuin van de steel af.
Plaats ze niet direct in de zon of bij de verwarming.
Het beste is om de bloemen in een glazen vaas te zetten, u kunt het water dan ook goed in de gaten houden, een metalen of zinken vaas is niet geschikt.

Gaat de bloem slap hangen? Snij hem opnieuw aan en zet hem in heet water, vaak bekomt hij weer!

 

Voor meer informatie over snijhortensia’s ga naar